:

Matkailualan markkinointikisa voitetaan internetissä

Hyrynsalmella sijaitseva Ukkohalla on paljon muutakin kuin laskettelukeskus. Rinteessä huvittelun lisäksi matkailija voi rentoutua kylpylässä ja seitsemän erilaisen saunan saunamaailmassa, ottaa turve- tai suklaahoidon, tai käydä vaikkapa moottorikelkkasafarilla tai makkaranpaistoretkellä.

Ukkohalla ei hiljene kesäksikään vaan on toiminnassa ympäri vuoden. Syväjärven ympärillä oleva lomapaikka tarjoaa paitsi rantaelämää myös mahdollisuuden käyttää Suomen ainoaa kaapelivesihiihtorataa. Lisäksi Ukkohallan ympärille on rakennettu erilaisia tapahtumia, kuten Suopotkupallon MM-kisat, Umpihankijalkapallon MM-kisat ja Hallan Akan Hiihto.

Ympärivuotinen aukiolo on markkinointipäällikkö Tiina Ruotsalaisen mukaan hiihtokeskuksen markkinoinnissa sekä haaste että etu. Toisaalta ihmiset mieltävät hiihtokeskukset paikoiksi, joissa ei kesällä ole mitään, mutta toisaalta kesän tapahtumilla ja lomamahdollisuuksilla pystyy profiloitumaan ja erottumaan muista hiihtokeskuksista.

— Meillä on kaksijakoinen tilanne: Toisaalta on ajankohtia, joiden tiedämme olevan meillä aina täynnä. Tietyt ajankohdat ovat jopa sellaisia, että meidän ei kannata niitä markkinoida, ennen kuin saamme lisää majoituskapasiteettia. Toisaalta tietyt kuukaudet vuodesta ovat meille vaikeita, niin kuin kaikille hiihtokeskuksille. Markkinointia tarvitaan, mutta se täytyy kohdentaa ja priorisoida oikein, Ruotsalainen miettii.

Ruotsalaisen mukaan matkailualalla yrityksen löydettävyys oikeissa paikoissa internetissä on koko ajan tärkeämpää. Opasmedian Virtuaalikierroksen kuusi panoraamakuvaa esittelevät lomavaihtoehtoja miettivälle asiakkaalle sekä kesäiset järvimaisemat, lumiset laskettelurinteet että viihtyisät sisätilat.

— Virtuaalikierrosta voi käyttää myynnin tukena ja promona asiakkaille. Nykyään lomailuun liittyvät päätökset painottuvat entistä enemmän internetiin ja netistä saatavaan materiaaliin, kuvaan ja muihin suosituksiin. Virtuaalikierros on todella kätevä, koska sillä pystyy esittelemään tiloja ja se myös antaa hyvän kuvan luonnonkauniista maisemista. Meille on tärkeää viestittää, että olemme monipuolinen matkailukeskus, jossa riittää tekemistä ja tapahtumia ympäri vuoden.

Internetmarkkinoinnissa on kuitenkin vaikeutensa, koska netistä löytyy mainostajalle lähes loputon määrä vaihtoehtoja.

— On hyvä, että Opasmedia toimii myös paikallisesti. On helppo tehdä yhteistyötä sellaisen kumppanin kanssa, jonka kanssa pystyy välillä neuvottelemaan kasvokkainkin, kiittelee Ruotsalainen.

Saavutetut hyödyt

  • »Ukkohalla yrityshaussa
  • » virtuaalikierros esittelee sekä talvi- että kesäpalvelut
  • » yhteistyö Opasmedian kanssa onnistuu myös kasvokkain
  • » virtuaalikierrosta voi käyttää myynnissä ja promona

Referenssit

Matkailualan markkinointikisa voitetaan internetissä
Ukkohalla / Tiina Ruotsalainen
Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus